מן המטבח הלאומי הקזחי
אירוח תמיד היה תכונת אופי ראשית של אנשים קזחים. גם אם יש לך רק דקה להיכנס לבית קזחי, בעלים עדיין יבקש ממך לשבת ולהציע תה ריחני עם ממתקים. יחס מכבד לאורחים תרם לכך שהחג הקזחי המסורתי לבש טקס, לא נחות, בתוכנו הפילוסופי והאלגורי, לטקס התה הסיני המפורסם בעולם.
בעל מסביר פנים יציע לאורחו מקום ישיבה במקום של כבוד. באופן מסורתי, הארוחה מוגשת ליד שולחן עגול נמוך, הנקרא dastarkhan. בראש ובראשונה, על מנת להרוות את צמא האורח הייתה מארחת מתייחסת אליו עם קערה של משקה יוגורט. זה יכול להיות "קאמי" – משקה המבוסס על חלב סוסה מותסס – או שובט שהמרכיב העיקרי שלו הוא חלב גמלים. לאחר מכן, השולחן יתמלא בבורסקים – כדורי בצק, מטוגנים מראש בשמן רותח (אנלוגי אסייתי לסופגניות), סמסה – מאפים משולשים עם בשר, קאוזירמה – מעין מאפים דקים או בצקים מטוגנים במילוי בשר ובצל, צימוקים, קורט (כדורי גבינה קטנים ומומלחים) וכמובן תה. כאן, כדי להיות אובייקטיביים, עלינו לומר כי תה מעולם לא גדל בשטחה של קזחסטן, הוא הוצג בפני ערבות קזחסטן מבחוץ, אך למרות זאת, תה זכה לפופולריות במהירות בקרב האוכלוסייה המקומית. והיום, למעשה, זהו אחד המשקאות העיקריים בחברה הקזחית.
לאחר טקס תה ארוכה, מבחר המנות על השולחן החגיגי יושלמו על ידי מנות בשר: קאזי, שוז'וק, ז'אל, ג'איה, קארטה, קבירגה. המנות הנ"ל מכינות באופן מסורתי מבשר סוס או כבש. המנה העיקרית של המטבח הקזחי, שבעזרתו הבעלים מברכים את אורחיהם היא בסברמק. שמו של מאכל זה מתורגם מקזחית כ"חמש אצבעות "בגלל אופן אכילת המנה ביד. המרכיבים העיקריים של בסברמק הם: בשר (בשר כבש או סוס), פסטה (היא חתוכה לריבועים קטנים), כמו גם עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה וכו ').
ההליך של חיתוך בשר מבושל עבור besbarmak הוא טקס מיוחד נפרד. בדרך כלל, המשימה הזו מוטלת על הבעלים או על אורח מכובד ביותר. על פי המסורות, לכל חלק מבשר יש משמעות משלו והוא מוגש בצורה מיוחדת. לפיכך, בשר מעצם האגן ומהשוקה ניתן לאורחים בכירים. בן או בת-חוק מקבלים גיזום מעצם החזה. חוליה צוואר הרחם מוגשת בדרך כלל לנערות לא נשואות. ראש כבשים מבושל בצורה מיוחדת ומוגש בנפרד. הזכות לחתוך אלמנט זה של בסברמק ניתנת בדרך כלל לאורח בדרגה הגבוהה ביותר.
על פי הסיווג האירופי, כל המנות הללו שייכות לקבוצת מנות שנייה וחטיפים. באשר למנה ראשונה קזחית מסורתית, סורפה – מרק עשיר שהושלם עם ירקות מתובלים, תבלינים ועשבי תיבול – תופסת מקום מיוחד. סורפה, בניגוד למנות ראשונות אחרות, מיועד לשתייה, ולכן הוא מוגש בקערות.
טקס תה משלים את הארוחה.
עובדות מעניינות על המטבח הקזחי:
- המרכיבים העיקריים במטבח הקזחי המסורתי הם בשר, קמח ומוצרי חלב, אם כי כיום מרכיבים רבים אחרים נפוצים במטבח.
- ההערכה היא שהקזחים הם בין המדינות המובילות בצריכת תה, כמעט כל ארוחה מלווה בתה במשפחות קזחיות.
- המטבח הקזחי בדרך כלל אינו חריף.
- יש הרבה מנות עתירות קלוריות במטבח הקזחי המסורתי.